Opstalverzekering

Opstalverzekeringen vergelijken

Ben je op zoek naar een verzekering die de schade aan de opstal dekt? Oftewel een opstalverzekering? Dan ben je bij Jezelfverzekeren aan het juiste adres. Vergelijk nu makkelijk en snel verschillende opstalverzekeringen van verschillende verzekeraars en sluit vandaag nog jouw opstalverzekering af.

Opstalverzekeringen vergelijken 2019

Enkele dingen waar je op moet letten

Wat is een opstalverzekering?

Een opstalverzekering is een verzekering welke de schade dekt aan de opstal. Een opstal is een door de mens gemaakt bouwwerk, een op de grond geplaatst (oftewel gestald) object. Denk hierbij aan je huis, maar ook aan je schutting, garage of tuinhuis. Het is wettelijk gezien NIET verplicht om een opstalverzekering af te sluiten.

Dus een opstalverzekering is NIET verplicht. Waarom moet ik er dan wel een afsluiten?

Wettelijk gezien is het afsluiten van een opstalverzekering niet verplicht. In de praktijk is dit echter wel zo. Wil je namelijk een hypotheek afsluiten? Dan mag je er vanuit gaan dat de hypotheekverstrekker jou verplicht om deze af te sluiten. Dus in die zin is een opstalverzekering in de praktijk dus wel verplicht.

Waarom een opstalverzekering goed voor je is?

Stel je voor…er breekt brand uit in je woning en de woning is totaal verwoest. Wanneer je geen opstalverzekering hebt afgesloten ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten. JE begrijpt dat dit op kan lopen tot in de honderdduizenden euro’s. De kans is groot dat je dit zelf niet kunt betalen…vandaar de opstalverzekering. In dit geval zou de verzekering de schade op zich nemen en een bedrag uitkeren waarmee alle reparaties/werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden.

Welke verzekeraar moet ik kiezen voor mijn opstalverzekering?

Daar kunnen wij je helaas geen advies in geven. Dit is voor iedereen een persoonlijke keuze en hangt van veel factoren af. Wel kunnen wij het jou makkelijker maken. Onze vergelijkingstool laat je snel en eenvoudig zien welke verzekeraars er zijn, wat de verschillen zijn, de voor en nadelen en natuurlijk ook de premies die je iedere maand betaald.

Aanvullende verzekeringen bij je opstalverzekering

Wanneer je de keuze voor een verzekeraar hebt gemaakt zul je zien dat deze verzekeraar vaak nog aanvullende verzekeringen aanbiedt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: Glasverzekering en WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekering. Hoewel jij beslist hoe, waar en bij wie je deze eventuele aanvullende verzekeringen afsluit kan het in sommige gevallen handig zijn om dit bij 1 verzekeraar te doen. Dit is vaak net wat overzichtelijker dan wanneer je meerdere verzekeringen bij meerdere verzekeraars hebt. Daarnaast zul je vaak een extra korting krijgen wanneer je meerdere verzekeringen bij 1 verzekeraar afsluit. Maar nogmaals, dit is een keuze die je zelf zult moeten maken.