Autoverzekering

Autoverzekeringen vergelijken

Wanneer je in Nederland een auto koopt ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Dit kun je snel en eenvoudig doen. Er zijn ruim 100 verschillende autoverzekeringen en de maandelijkse premie is onder andere afhankelijk van de volgende factoren: leeftijd, type auto en schade vrije jaren. We kunnen je wel alvast vertellen over de leuke extra’s die de verzekeraars aanbieden. Wil je precies weten wat jouw premie wordt? Bekijk dan hieronder de verschillende aanbieders.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen mogelijk bij een autoverzekering. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je nodig vindt.

Ongevallen inzittendenverzekering.
Keert een vast bedrag uit als iemand na een ongeval invalide raakt of overlijdt. Dat geldt voor de bestuurder, maar ook voor eventuele medepassagiers.

Schadeverzekering voor inzittenden.
Vergoedt de schade die de bestuurder en/of passagiers lijden door het ongeluk. Dat kan letselschade zijn, maar ook schade aan bagage of kleding.

Rechtsbijstandverzekering.
Voor juridisch advies en deskundige rechtshulp om bijvoorbeeld schade aan de auto of letselschade te verhalen.

Welke dekking moet je kiezen

WA (wettelijk aansprakelijkheid).
Dit is de goedkoopste autoverzekering maar tegelijkertijd ook de meeste beperkte. Simpel gezegd: Maak je schade? Dan wordt de schade van de tegenpartij vergoedt, maar je eigen schade niet.

WA + beperkt casco (ook wel WA plus genoemd).
Bij deze dekking wordt ook de schade aan jouw auto vergoedt. Denk hierbij aan brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Schade die je zelf hebt veroorzaakt wordt NIET vergoedt.

WA + volledig casco (ook wel All Risk genoemd).
Alles wat onder beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt ook alle schade aan je eigen auto vergoed.