Goedkope Uitvaartverzekering afsluiten

Een goedkope uitvaartverzekering afsluiten

Een goedkope uitvaartverzekering sluit je niet zozeer in de eerste plaats voor jezelf af, maar meer voor je nabestaanden. Zo worden niet zij belast met de kosten van je uitvaart, maar komt dit voor rekening van de verzekeraar. Niet alleen bespaar je je nabestaanden daarmee eventuele financiële ongemakken. Minstens zo belangrijk is dat je je nabestaanden met een goede uitvaartverzekering de ruimte geeft voor datgeen waar het echt om gaat: verliesverwerking. Met een goekope, passende uitvaartverzekering verloopt het afscheid nemen op een zo pretting mogelijke manier.

De kosten van een uitvaart

Een gemiddelde uitvaart kost al gauw rond de achtduizend euro. Een bedrag dat niet iedereen zomaar op de plank heeft liggen. Met een goedkope uitvaartverzekering kun je deze kosten, of in ieder geval een groot deel daarvan, dekken. Het precieze bedrag dat je verzekert met een goedkope uitvaartverzekering, hangt voor een groot gedeelte af van je persoonlijke wensen. Zelfs voor een relatief gezien sobere uitvaart ben je al gauw enkele duizende euro’s kwijt. Heb je dus bijzondere wensen, dan kun je je voorstellen dat het bedrag behoorlijk kan oplopen. 

Facetten die bijdragen aan de hoogte van je premie

Wil je een goedkope uitvaartverzekering afsluiten, dan is de premiehoogte niet alleen afhankelijk van je specifieke wensen. Een aantal andere factoren speelt ook een rol. Een dergelijke verzekering is dan ook een persoonlijke aangelegenheid die voor ieder persoon weer anders is. Bij het afsluiten van een goedkope uitvaartverzekering spelen ook je leeftijd en de looptijd van de verzekering een rol. Laat je beslissing niet enkel afhangen van de hoogte van de premie, maar ook zeker van de dekking die de verzekeraar biedt.

De rol van je leeftijd bij het afsluiten van een goedkope uitvaartverzekering

Welke leeftijd je ook hebt, je kunt er altijd voor zorgen dat de kosten van je uitvaart netjes geregeld worden. Tot je de leeftijd van 75 jaar hebt bereikt, regel je dit middels het afsluiten van een uitvaartverzekering. Wel is de premie afhankelijk van je leeftijd. Wanneer je jonger bent, ligt je premie aanzienlijk lager. De kans dat je op jonge leeftijd komt te overlijden, is namelijk een stuk kleiner dan wanneer je een hogere leeftijd hebt. Op jonge leeftijd betaal je een lange periode een lage premie.

Na je 75e levensjaar

Bij veel uitvaartverzekeringen is het niet meer mogelijk om na je 75e levensjaar een verzekering af te sluiten. Je mogelijkheden voor het afsluiten van een goedkope uitvaartverzekering vanaf die leeftijd zijn zeer beperkt. Vaak wordt er op hoge leeftijd een gezondheidsverklaring door de potentiële verzekeraar gevraagd. Ook kan het zijn dat een verzekeraar zogenaamde ‘wachtjaren’ hanteert. In deze jaren worden dan niet alle kosten van je uitvaart vergoed.

De looptijd van de verzekering

De hoogte van de te betalen premie wordt behalve door je leeftijd en je persoonlijke wensen ook door de looptijd van je (goedkope) uitvaartverzekering bepaald. Bij sommige verzekeraars kun je levenslang een lage premie betalen. Ook bestaan er vastgestelde looptijden van bijvoorbeeld tien, twintig of dertig jaar. Vanzelfsprekend heeft een goedkope uitvaartverzekering met een langere looptijd een lagere premie. Je betaalt immers gedurende een langere periode. Des te korter de looptijd wordt, des te hoger de premie.